Over ons

Parkeergratis.nl is een initiatief van Serge de Klerk, eigenaar van 010Marketing.nl. Tijdens zijn studietijd aan de Erasmus Universiteit (Master Nieuwe Media&Journalistiek) was hij veel bezig met de mogelijkheden van internet en de kansen die het bood. Zowel commercieel als non-profit, om het internet in te zetten om van elkaar te leren en er wijzer van te worden.

Met die gedachte ontstond ook Parkeergratis.nl. Serge zag dat het parkeren steeds duurder werd, maar wist ook veel gratis parkeerplekken te vinden. Deze wilde hij delen en hij wilde natuurlijk zelf ook wel weten waar die gratis parkeerplaatsen nou te vinden waren in bijvoorbeeld Amsterdam en Den Haag. Omdat Serge geboren en getogen Rotterdammer is, wist hij vooral een aantal interessante gratis parkeerplekken in Rotterdam Centrum.

Omdat hij al vanaf 1998 websites bouwt (vroeger met Dreamweaver, daarna steeds meer met WordPress), kon hij zelf vrij makkelijk een site opzetten, inclusief een forum. Op dat forum konden gebruikers gratis (of goedkope) parkeerplekken uitwisselen.

Nadat de site was opgezet stuurde Serge een kort persberichtje naar een aantal media en toen ging het hard, heel hard. Tot zijn verbazing dook de media er bovenop en zo was hij te zien en te horen op Editie NL (RTL 4), RTV Rijnmond, Jensen (radio) en in meerdere kranten. Dit leidde tot een stormloop van gebruikers op het forum, dat al snel op liep tot 5000 geregistreerde gebruikers. Blijkbaar wilden meer mensen wel weten waar er gratis parkeerplekken te vinden waren 😉